27.4.09

SEKLIZA F.C. 2010 λέει...

Ποιος ξέρει τι ανάγκη ικανοποιεί κι αν ισχύει: SEKLIZA F.C. 2010. Νέα ποδοσφαιρική ομάδα που από τη νέα περίοδο θα παίζει στη γ' ερασιτεχνική κατηγορία.
Δεύτερη ομάδα ποδοσφαίρου και μια ομάδα μπάσκετ ... Τόσοι πολλοί αθλητές πια!

Καλή επιτυχία, boys!

26.4.09

κοινόχρηστα ποδήλατα

Το χωριό μας είναι τόσο κοντά στην Καρδίτσα που καθημερινά ο ενεργός πληθυσμός του την επισκέπτεται. Ωστόσο, η αστική συγκοινωνία είναι δύσχρηστη, δυσκίνητη και ...ακριβή.
Προκειμένου να απαλλάξουμε την πόλη από τα αυτοκίνητα, το δρόμο από την κίνηση, τους εαυτούς μας από τα οικονομικά βάρη (καύσιμα, κάρτες στάθμευσης) δε θα ήταν προτιμότερο να υπήρχε πιο συχνή, δωρεάν δημοτική συγκοινωνία; Καρδίτσα-Σέκλιζα-Καρδίτσα.
Κι αν υπήρχε συγκεκριμένο σημείο αφετηρίας στην πόλη, γιατί όχι και κάποιος αριθμός κοινόχρηστων ποδηλάτων που θα χρησιμοποιούσαμε για τη μετακίνηση εντός της πόλης;

[Την ιδέα των ποδηλάτων στις αφετηρίες των αστικών μας την έδωσαν νέοι/ες γειτονικών χωριών που ήδη το έχουν κάνει -ιδιωτικά- πράξη.]

16.4.09

"σέκλιζα" free press

Κυκλοφόρησε, μόλις σε 500 φύλλα, το πρώτο τεύχος της εφημερίδας "σέκλιζα" που εκδίδει ο Μορφωτικός Σύλλογος του χωριού. Μας χάλασε λίγο του ιλουστρασιόν χαρτάκι της, αλλά έχουμε δει και χειρότερες.
Είναι τριμηνιαία (αρχικά) και κυκλοφορεί σε μέγεθος περιοδικού, με συρραπτικό στη ράχη και είναι μόνο 8 σελίδων. Οι διαφημίσεις καλύπτουν τα έξοδα έκδοσης.

Αναζητούνται συνεργάτες/τριες..., ώστε οι σελίδες να γίνουν τουλάχιστο 12 στο καλοκαιρινό τεύχος.

8.4.09

μαθήματα αλβανικής γλώσσας

Μαθαίνουμε πως ο Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών οργανώνει μαθήματα εκμάθησης αλβανικής γλώσσας (με τη συμπαράσταση φορέων) όχι μόνο στην Καρδίτσα αλλά και σε περιφερειακούς δήμους, όπως κι ο δήμος Ιτάμου.
Σε ποιο χωριό συγκεκριμένα δεν αναφέρει το δημοσίευμα.
Καλή αρχή, λοιπόν!
Και σύντομα, ευχόμαστε και σχολή εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε γονείς και παιδιά μετανάστες και μετανάστριες.